INFORMAȚII GENERALE
PLANTARE / ÎNTREȚINERE (umiditate, soare, sol): sângerul crește bine în locuri cu semiumbră dar suportă bine și locurile cu umbră, Se dezvoltă bine în terenuri cu absorbție bună de apă, La plantarea sângerului alegeți locuri cu semiumbră, suportă bine și unbra dar iubește și soarele, Pregătiți o groapă corespunzătoare pentru plantarea tufișului de sânger, la plantare adăugați compost sau îngrășământ organic pentru a favoriza pornirea plantei, După plantare udați regulat puieții, mai ales în primul an, Aprovizionarea bună cu apă, ajută la dezvoltarea rădăcinilor, Primăvara, sau în perioada de vegetație a plantei puteți fertiliza cu îngrășăminte chimice, Folosiți îngrășăminte cu absorbție lentă, respectând instrucțiunile de utilizare.
TĂIERE: Planta necesită tăiere regulată pentru menținerea formei și mărimi sale. Tăierea se aplică după înflorire sau în lunile de iarnă în perioada de odihna al plantei.
SFATURI / UTILIZARE: Sângerul deseori se plantează în grădini și parcuri ca și plantă ornamentală pentru că frunzele și fructele de toamnă au un efect decorativ, Sângerul, câteodată se plantează ca și gard viu, pentru că prin tăiere regulată se poate folosi ca și un gard viu.
DIMENSIUNI: Arbuștii de sânger, pot să crească până la 1,5-3 metrii, Are frunze simple, opuse una față de celălalt, de formă ovală puțin alungită de regulă 5- 10 cm lungime, Frunzele pot fi puțin zimțate sau chiar fără zimți, lăstarii tineri a plantei sunt de culoare roz, roșcat.
ÎNFLORIRE / CULORI: Florile sângerului sunt mici, de culoare albă spre gălbui, și cresc în ciorchine, Fructele care se coc la sfârșitul verii, sunt sub formă de boabe mici de culoare neagră sau violet închis, Boabele de multe ori atrag păsările.
BOLI / DĂUNĂTORI: Sângerul în general este rezistent la boli și dăunători doar rar suferă de afecțiuni grave.
OTRĂVITOARE: NU
ATRAGE VIESPI ȘI ALBINE: DA
FRUNZE CĂZĂTOARE: DA