



Cu orice întrebare, nu ezitați să ne contactați.
Vă rugăm să ne trimiteți email iar colegii noștri în timp de 24 ore vă vor contacta.
sau luați legătura cu noi telefonic și putem clarifica întrebările dvs.
info@garviuhibrid.ro
1. PLANTARE (când, bucăți, rânduri, distanță între plante, loc, etc)
LIGUSTRUM - pe două rânduri: 6 buc / metru liniar
ULM - pe două rânduri: 10 buc / metru liniar
1 rând: se poate forma un gard viu frumos, mai mult cu rol de despărțitor, va creste planta în sus.
2 rânduri: format clasic, gard viu compact, se multiplică numărul de muguri
Prima dată puteți măsura cu păsul ce distanță doriți să plantați, sau cel mai bine dacă măsurați cu o ruletă.
Distingem două perioade. Prima este sezonul de primăvară (de la începutul lunii martie - pînă la mijlocul lui mai) a doua este sezonul de toamnă, (sfârșitul lunii septembrie - începutul lui decembrie) Bineînțeles aste depinde de timp și temperatura mediului.
Majoritatea oamenilor plantează primavara, cca 60% iar 40% toamna.
LIGUSTRUM: 20 metrii x 6 buc / metru liniar = 120 de plante pe distanță de 20 metrii
ULM: 20 metrii x 10 buc / metru liniar = 200 plante pe distanță de 20 metrii.
Depinde de "buzunarul" dvd. Nu putem să spunem exact cu cît se dezvoltă mai rapid planta dacă este tratată cu îngrășăminte, dar suntem convinși că are un efect pozitiv. Noi vă recomandăm.
Sigur o să aveți succes, plantarea este simplă și merge rapid, deci puteți realiza și singur, sau împreună cu familia, e o distracție bună, o să aveți amintiri plăcute iar copiilor le plac asemenea programe. Aveți nevoie doar de câteva scule: cazma sau sapă, lopată, foarfecă, câțiva țăruși.
Ambele sunt foarte bune. Șanțul este mai preferat pentru că înmuiem pământul pe lângă rădăcini și se prind mai ușor.
LIGUSTRUM: distanță de 33 cm.
ULM: distanță de 20 cm.
LIGUSTRUM: distanță între rânduri 20 cm.
ULM: distanță între rânduri 20 cm.
Cel mai simplu e dacă nu ne apucăm să măsurăm, mai bine luăm o sapă sau cazma, și facem un șanț de lățimea sculei.
Așa cum am precizat la întrebarea anterioară, cît o sapă sau cazma, și lățime și adîncime.
Asta depinde în mare măsură cît loc avem în grădină. Avem ceva bordură sau terasă, în medie 50-60 cm. lăsăm distanță de la gard!
2. DESPRE PLANTE (caracteristici, etc)
Ambele soiuri sunt capabile să atingă înălțimea de 3-4 metrii. Dar noi recomandăm o înălțime de 2-2,5 metrii, astfel se poate ușor întreține și tunde.
Creșterea depinde de mai mulți factori, sol, tăiere, umiditate, îngrășăminte, soare.
LIGUSTRUM: 50-100 cm / an.
ULM: 90-140 cm / an.
Rata de prindere al plantelor de un an este mai mică decât a celor de doi ani (85 - 95%) Plantele de doi ani, sunt mai puternice, rădăcinile mai dezvoltate, se prinde mai repede, cresc crengi mai rapid..
Acesta reprezintă un nume de marcă, colegul nostru , inginerul din pepinieră, cu ani în urmă a experimentat cu plantele de gard viu , și din acest experiment, câteva plante au dat rezultate pozitive, creștere rapidă, înverzire mai rapidă, rezistență mai mare față de boli. Astfel acestea plante au fost numite HIBRID.
Asta este o categorie specială, momentan sunt trei soiuri, Cu frunze căzătoare, verde de iarnă și veșnic verde. Cele cu frunze căzătoare, iarna își pierd frunzele, iar primăvara cresc din nou, cei veșnic verzi, tuya sau bradul, au milioane de frunze, care permanent se schimbă astfel nu observăm schimbarea frunzelor. In schimb plantele verde de iarnă, in cazul temperaturilor foarte scăzute, își pierd 40 - 50% din frunze.
Plantele sunt nepretențioase la întreținere și îngrijire. Depinde de gazdă și de timp cît doriți să vă ocupați cu planta. Se poate planta repere și doar trebuie tăiați. Nu necesită multă îngrijire, și are o dezvoltare frumoasă.
Depinde de locul și dorința dvs. Ce pretenții aveți, ce țeluri aveți cu gardul viu, in ce loc doriți să plantați.
Ambele soiuri de plante suportă bine umbra. Are o rată puțin mai scăzută de creștere, dacă este în umbră. Nu ne putem pronunța exact cu cît crește mai lent, dar în orice caz și în umbră se dezvoltă frumos.
3. ÎNTREȚINERE (udare, fertilizare, etc...)
Depinde în mare măsură de dvs. În medie, anual de 3-4 ori se poate tunde, după plantare, dacă e posibil cît mai des recomandăm să fie udat, preferabil seara, ca să fie mai puțină pierderea de apă și să nu se ardă planta.
După plantare, zilnic seara ca să ajutăm prinderea rădăcinilor. Cel mai bine e să instalăm un sistem de picurare.
Dacă dorim să avem o rată de creștere rapidă într-un timp scurt, trebuie udat zilnic seara
Se poate fertiliza, dar nu este obligatoriu. În fiecare magazin greșiți îngrășăminte pentru gard viu, sub formă lichidă, care se dizolvă în apă.
Asta este o întrebare frecvență, in orice magazin găsiți îngrășăminte sub formă de granule, pe care le puteți utiliza la plantare, simplu puneți în fundul șanțului sau găurii.
4. TĂIERE (cât de des, cu ce sculă)
În cursul ciclului de creștere, o să fie crengi care cresc mai repede, sau o să avem tulpini care se dezvoltă mai rapid, astea simplu se pot tăia, și putem prin tăiere să reglăm dezvoltarea plantelor.
Este opțional, dacă dorim un gard viu des, tip englezesc, chiar din două în două săptămâni se pot tunde.
În timpul zilei oricând, între perioada de primăvară și de toamnă.
Da, acest lucru este necesar ca să reglăm de unde să se ramifice plantele.
De la tăierea regulată. Ce înseamnă asta? Când a crescut plantele 40 cm, scurtam și tăiem din ele 20. Pe urmă repetăm acest proces, pînă cînd ajunge la înălțimea dorită, asta va asigura să avem un gard viu des și de nepătruns.
5. DĂUNĂTORI (viermi, omidă, viespi..)
Nu are dăunători speciali. Sunt printre cele mai nepretențiose și rezistente. Nu ne-am întâlnit cu asemenea cazuri.
6. PREȚ (preț de puieți, preț pe metru liniar, preț complet, etc)
An alcătuit pentru dvs prețuri prețuri segmentate, in funcție de cantitatea dorită, astfel toată lumea își găsește preferințele.
Da, asta este posibil, în schimb noi avem 10 ani garanție. Nu dispărem de pe piață, putem fi controlați, oricând ne puteți contacta, sau vă sunăm dacă ne-ați căutat, vă răspundem la mailuri. De mulți ani suntem pe piață, și servim mii de clienți în 6 țări europene, respectiv pepinierele noastre sunt certificate.
7. LIVRARE (când, unde, cu ce, cost, gratuit, etc.)
În fiecare săptămână, pe vineri sosesc coletele, pe tot teritoriul României, astfel în aceeași zi le puteți îmbiba cu apă, și în weekend deja puteți planta. Este posibil ca la comenzi mai mari sa omoram cerința clientului(de exemplu vreți să împrejmuiți o fermă de cai, sau terenuri industriale, sau asociații de locatari) Astea le putem trata unic.
Livrăm pe tot teritoriul României cu firma de curierat GLS.
Nu vă putem spune o oră exactă, dar in fiecare vineri sosesc coletele la destinație, înainte veți primi un sms , în care curieratul GLS vă comunică un interval de timp(ex:12.00 - 16.00 sosește coletul) după care in ziua expediției vă va suna curierul înainte cu o oră.
8. PLATA (când, la cine, cum, etc.)
Da, sigur servim atît persoane fizice cât și persoane juridice, firme.
Da, în cazul plății ramburs, puteți achita personal la curier, atît numerar cît și cu card!
Exista mai multe optiuni, din care puteti alege usor, ce va comvine dvs.
- RAMBURS: plătiți personal la livrare la curier numerar sau cu card.
- PLATA CU CARD: la finalizarea comenzii, puteți plăti cu cardul online.
- TRANSFER BANCAR: pe bază de factură pro-formă, plătiți cu odrin de plată, după care se livrează coletul.
9. ESTE OTRĂVITOR (boabe, fructe, copii, etc.)
Două posibilități sunt. Din cauza că gardul viu vine permanent tăiat, nu are efectiv timp să dea recoltă sau fructe, boabe! Dacă totusi dă fructe, ca să fie otravitor pentru om, sau animale, ar trebui sa fie consumate din ele mai multe kg. cu așa ceva încă nu ne-am întâlnit.
10. ALTE ÎNTREBĂRI?
Prima dată măsurați terenul, vedeți distanța la care doriți să plantați.
Lângă plante atașăm garanție de 10 ani. Ce înseamnă asta?, dvs. le plantați, de acolo începând, in doua luni se poate vedea dacă se prinde sau nu. Dacă după două luni , nu pornesc și nu dau semne de viață, noi nu investigăm cine a greșit,(ex: nu era planta destul de puternică, a pățit ceva la livrare, nu s-a plantat corespunzător, etc). Vă trimitem gratuit alte plante.
Va rugăm să ne sunați, să vedem care este dorința dvs, ce și cum doriți să procedați, după care puteți comanda.
Vă rugăm să ne sunați, să vedem care este dorința dvs, ce și cum doriți să procedați, după care puteți comanda.
Prin telefon, e-mail, sau direct prin shopul on-line, pentru asta găsiți instrucțiunile la PROCES COMANDA PLANTE, în partea de jos a paginii.
Da, oricând puteți la noi comanda, zilnic între orele 08:00-16:00, telefonic, dar în afară de asta prin e-mail, sau direct pe shopul on-line.
Platele nu le puteți vedea la sediul nostru, astea sunt pe câmpuri, la diferite pepiniere, se recoltează direct din câmp, sau livram din depozite speciale, camere frigo.
Dacă nu se prind plantele, vă rog să ne anunțați, și putem discuta cum vă putem recompensa. Pentru asemenea cazuri avem garanție.
PROCESUL DE COMANDĂ